Katariina Turunen

Tunnen olevani kovin onnekas, sillä työskentelen unelma-ammatissani.

Nuoruuden haaveeni ovat toteutuneet

Halusin optikoksi jo nuorena enkä ole hetkeäkään katunut ammatinvalintaani. Nautin työstäni edelleen, joka päivä.

Ensinnäkin halusin työskennellä ranskalaisten alain mikli -kehysten parissa. Minulle ne edustivat jo nuorena optikkona silmälasimuodin terävintä kärkeä, klassikkoja, hyvää suunnittelua, korkeaa laatua ja ajatonta tyylikkyyttä.

Haaveilin myös asuvani ja työskenteleväni suosikkikaupungissani Wienissä jo kauan ennen kuin olin edes vieraillut siellä!

Unelmista täytyy tehdä totta! Niinpä päädyin Wieniin. Työskentelin kolme vuotta Wienin vanhassa kaupungissa optikkomyymälän vastaavana.

Toinenkin unelmistani toteutui

Palasin Helsinkiin, kun minut kutsuttiin alain mikli -liikkeen vetäjäksi. Pääsin työskentelemään kokopäiväisesti arvostamani brändin parissa.

Tästä on kulunut yli 20 vuotta ja matka alain miklin kanssa on ollut antoisa, mielenkiintoinen ja mukaansatempaava.

Brändin vahva kansainvälisyys on näkynyt koko ajan myös omassa työssäni. Olen tutustunut vuosien varrella isoon joukkoon kansainvälisiä kollegoita ja kehyssuunnittelijoita. Myös kansainväliset asiakkaat, jotka kuuluvat ”alain mikli -perheeseen”, ovat löytäneet tiensä myymälään.

Oli aika ottaa askel eteenpäin omaa nimeäni kantavassa myymälässä.

Mitä uutta optinen ala voisi minulle antaa kaikkien näiden upeiden alain mikli -vuosien jälkeen?

Laadin listan siitä, minkälainen olisi ihannemyymäläni ja minkälainen olisi parhaimmillaan luja, henkilökohtainen yhteys asiakkaaseen.

Tajusin, että tämänhän voin toteuttaa. Ajatuksesta syntyi yksilöllistä palvelua tarjoava Ateljee-Optikko Katariina Turunen.

Pitkät ja ihanat asiakassuhteet ovat työni ilo. Ne ovat lujittaneet uskoani siihen, että yksilöllinen, korkealaatuinen palvelu ja laadukkaat merkit ovat vastaisuudessakin yritykseni vahvuuksia.

Valikoimaan kuuluvat alan laadukkaimmat merkit, mukaan lukien alain mikli, joka myös henkilönä on edelleen vaikuttamassa taustalla.

Lue artikkeli ”Lähioptikko tulee kotiin”